Ale!

Federico Axat
Viimeinen mahdollisuus

16,90  5,00  sis alv 10 %

”Täydellinen trilleri.”
– EFE

”Sekoitetaan keskenään pari tippaa Hitchcockia, muutama Stephen Kingin hahmo, Shutter Islandin tunnelma, pari jaksoa Lostia… ja lukemista on mahdotonta lopettaa.”
– LA VANGUARDIA

Ted McKay on menestynyt mies – hänellä on rahaa ja ihana perhe, mutta myös aivokasvain. Ted on päättänyt tappaa itsensä, mutta juuri kun hän on toteuttamassa synkän aikeensa, ovikello soi. Seistessään miettimässä miten päästä eroon häiritsevästä vieraasta Ted huomaa tavaroidensa joukossa pienen lapun, jolle on kirjoitettu hänen omalla käsialallaan sanat: AVAA OVI. SE ON VIIMEINEN MAHDOLLISUUTESI. Oven toisella puolella on tuntematon mies nimeltä Lynch ja hänellä on tarjous, josta Ted ei voi kieltäytyä. Alkaa makaaberi tapahtumien sarja, joka johtaa odottamattomaan lopputulokseen.

Viimeinen mahdollisuus on psykologinen trilleri, jossa jokainen yksityiskohta on merkittävä. Federico Axat avaa oven maailmaan, jossa aika ja sille ripotellut tapahtumat etenevät omassa tahdissaan. Kun lukija alkaa tuntea olonsa kotoisaksi kirjan juonen parissa, tapahtuu jotain perin kummallista. Jokin on pahasti pielessä, eikä kaikki täsmää. Ja se kirottu opossumi – se on kaikkialla! Tarina rakentuu ja hajoaa lukijan edessä vain muotoutuakseen uudelleen ja saavuttaakseen yllättävän lopun.

Tuotetunnus (SKU): 9789527190098 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

alkuteos La última salida
suomentanut Taina Helkamo
ISBN 978-952-7190-09-8
kl. 84.2
sidottu, 504 s.
ilmestynyt 09/2016

Kirjailija

Federico Axat (s. 1975) on argentiinalainen jännityksen mestari, jonka tarinat eivät koskaan ole sitä, miltä ne aluksi vaikuttavat. Yhdysvaltoihin sijoittuva Viimeinen mahdollisuus on Axatin kolmas romaani ja kansainvälinen menestys – kirjan käännösoikeudet on myyty yli kolmeenkymmeneen maahan. Kirjan tunnelmaa ja tarinaa on verrattu elokuviin kuten Memento ja Shutter Island, ja merkittävä yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö on ostanut kirjan elokuvaoikeudet.

Arvioita

Viimeinen mahdollisuus on ehta psykologinen trilleri, jonka sukulaisena voidaan pitää esimerkiksi Dennis Lehanen teosta Suljettu saari (2004) ja Martin Scorsesen kirjan pohjalta ohjaamaa jännityselokuvaa Shutter Island (2010). Viimeinen mahdollisuus vain on paljon enemmän kuin sukulaisteoksensa.”
– Kohtaamisia -kulttuuriblogi

”Huikaiseva trilleri. Argentiinalainen kirjailija Federico Axat on kirjoittanut mahtavan dekkarin. Jännityskirjailija Axatin psykologinen mysteeri-kauhu-makaaberi-sekopää tarina heittää lukijan epätoivon kuiluun luku toisensa jälkeen. Vaikka kuinka yrittäisi tehdä tarinasta analyysiä matkan varrella, joutuu auttamatta antautumaan Axatin uskomattomien juonenkäänteiden vietäväksi ja arvioimaan kaikki tapahtumat aina uudessa valossa.”
– Mesta.net