Ale!

Simon Critchley
Bowie

5,00 10,00  sis alv 10 %

Miljoonat epävarmat pikku Hamletit, jotka muhivat rakkaudettomissa helveteissään kaiken sortin kyläpahasissa, pienissä ja suurissa kaupungeissa, kuulivat nuo sanat eivätkä olleet uskoa korviaan saadessaan armahduksen.

Bowie on samaan aikaan sekä nostalginen että oivaltava muistokirja David Bowien urasta ja musiikista, sen eri kausista ja hahmoista ja niiden vaikutuksesta musiikkiin, kulttuuriin sekä koko yhteiskuntaan. David Bowie eri hahmoineen – Ziggy Stardust, Aladdin Sane, Thin White Duke – antoi äänen niille, jotka tunsivat olevansa erilaisia (siis melkein kaikille).

Kirja syntyi Victoria & Albert -museon järjestämän ja vuodesta 2013 maailmaa kiertäneen David Bowie is –näyttelyn innoittamana ja se ulottuu Bowien viimeiseen Blackstar-albumiin ja kuolemaan saakka. Se on kirjoitettu niille lukuisille sukupolville, jotka ovat kasvaneet Bowien musiikin parissa.

Poista
Tuotetunnus (SKU): 9789527190050 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

alkuteos On Bowie
suomentanut Anna Tuomikoski
ISBN 9789527190050
E-kirja: 9789527190302
kl. 78.993
nidottu, liepeet
202 s.
03/2016

Kirjailija

Simon Critchley, tunnustettu ja arvostettu filosofi, kietoo yhden maailman merkittävimmän artistin tuotannon tiiviiseen ja kiehtovaan esittelyyn henkilökohtaisia muistoja siitä, miten Bowie valaisi eteläisen Englannin esikaupungeissa vietettyä nuoruutta sekä filosofisia pohdintoja siitä, miten autenttisuuden ja identiteetin käsitteet kääntyvät päälaelleen Bowien tuotannossa. Lopputulos on lähes yhtä provokatiivinen ja tajunnanräjäyttävä kuin artisti, jota kirja yrittää kuvata.

Arvioita

”Critchleyn teoksen merkittävin viesti onkin ehkä tässä. Aikana, jolloin rock-kulttuuri kutistuu usein populistisella ja regressiivisellä tavalla sarjaksi kliseitä rock-elämän ”rankkuudesta”, Bowien merkitys ylittää varmasti pitkään myös nämä kliseet. Bowie haastoi läpi uransa kuulijansa pohtimaan luovuuden ja taiteen merkityksiä kulttuurissamme, joko filosofisin sanakääntein tai vain baarikeskustelun tasolla, ja tähän myös Critchleyn teos pyrkii haastamaan lukijaansa.”
– Niin & Näin

”Critchley nimittää osuvasti Bowieta ”vatsastapuhujaksi”. Sitähän Bowie oli: hänellä oli melkoinen valikoima hahmoja, mutta kaikkien läpi puhui taiteilija itse. Juuri erilaisten identiteettiensä ansiosta Bowie pystyi kertomaan nykyihmisestä ja -maailmasta enemmän kuin yksikään niistä kantaaottavista pelleistä, jotka pitkästyttävät meitä oikeaoppisuudellaan.”
– Tuomo Karhu, Turun Sanomat, 6.4.2016

”Idoli on ikoni, maallistunut ihminen tarvitsee tähtensä näivettymistä vastaan. Bowie vie Critchleyn banaalista todellisuudesta toiveikkaaseen maailmaan, jossa kuulijankin muuntautumiskyky vaikuttaa rajattomalta.”
– Pekka Jäntti, Keskisuomalainen