Jan Stocklassa selvitti Olof Palmen murhan Stieg Larssonin arkistoja tutkimalla – kirja ja vierailu 8.11.

Olof Palmen murha on maailmanhistorian tutkituimpia murhatapauksia. Poliisi ei kuitenkaan ei tajunnut tutkia kirjailija Stieg Larssonin arkistoa. Toimittaja Jan Stocklassa tutki niitä neljä vuotta. Lopputuloksena syntyi kirja Stieg Larssonin tutkimukset, joka kertoo paitsi maailman tunnetuimpiin lukeutuvan kirjailijan intohimosta myös siitä, kuka murhasi Olof Palmen. 

Kirja julkaistaan 8.11. ja Jan Stocklassa vierailee samana päivänä Suomessa.
Kirja julkistetaan Akateemisessa kirjakaupassa 8.11. kello 10.30. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.
Toimittaja Jan Stocklassa pääsi tutustumaan Stieg Larssonin henkilökohtaiseen arkistoon, joka oli maannut koskemattomana kymmenen vuotta. Parissakymmenessä pahvilaatikossa oli Larssonin kartoitus 1980-luvun äärioikeistosta, mutta myös toistaiseksi tuntematon projekti: kattavat tutkimukset Olof Palmen murhasta. Ennen kuolemaansa Larsson jo selvittänyt kokonaan uuden epäillyn ja pässyt pitkälle sen paljastamisessa. Stocklassa jatkoi Larssonin tutkimuksia.
Kirjassa on paljon Larssonin muistiinpanoja ja kirjeenvaihtoa sekä Stocklassan haastatteluja ja salaa tallentamaa materiaalia. Lopulta Stocklassa yhdistää Larssonin havainnot ja omansa teoriaksi, joka selvittää mitä Tukholman keskustassa tapahtui helmikuun viimeisenä iltana vuonna 1986.

 

JAN STOCKLASSA: STIEG LARSSONIN TUTKIMUKSET – KUKA MURHASI OLOF PALMEN?
Ruotsinkielinen alkuteos Stieg Larssons arkiv. Nyckeln till Palmemordet
suomentanut Pekka Tuomisto
Julkaisija Aula & Co
HUOM! Kirja julkaistaan 8.11. ja kirjalla on ehdoton embargo. 
Kirjan lisätiedot

Kirja julkistetaan kaikissa Pohjoismaissa viikolla 45. Sen jälkeen kirja ilmestyy muun muassa Saksassa ja UK:ssa vuonna 2019.

Lisätietoja viestintäpäällikkö Nora Varjama, nora.varjama@gmail.com, puh. 050 547 6868.

Tagged , , , , ,