PROBUS-kirjan julkistamistilaisuus 6.9.

probus

 

JULKISTAMISTILAISUUS

Leena Valmu & Lasse Rantanen
PROBUS JA SUURI SUOLISTON TAISTELU

tiistaina 6.9.2016, klo 15.00
Gaudeamus Kirja & Kahvi (Kaisatalo, Vuorikatu 7)

Leena Valmun ja Lasse Rantasen Probus ja suuri suoliston taistelu on kuvitettu tarinallinen lasten tietokirja ihmiskehon elintärkeistä toiminnoista sekä pienistä soluista, jotka tekevät niistä mahdollisia. Teos on Elinkaikkeus-tietokirjasarjan toinen osa, ja tällä kertaa seikkaillaan suolistossa. Kirjassa ihmisen biologiaa käsitellään kiehtovalla ja mieleenpainuvalla tavalla, ja kaikki keskeiset käsitteet on esitelty erillisissä tietolaatikoissa. Kirjan parissa viihtyvät peruskoululaisten ohella myös aikuiset.

FT Leena Valmu on biolääketieteen dosentti ja nuortenkirjailija. Kirjan kuvittanut Lasse Rantanen on palkittu graafikko, joka tekee kuvituksia muun muassa Helsingin Sanomiin.

Niko Aula haastattelee Leenaa ja Lassea ja kirjan voi ostaa tarjoushintaan tekijöiden signeeraamana.

Tervetuloa!

probus-fb

Probus on jugurtissa asuva pieni bakteeripoika, joka eräänä päivänä ajautuu suureen seikkailuun – ihmiskehoon. Matkallaan Probus ystävystyy uusien bakteerien kanssa ja kuulee elinkaikkeutta uhkaavasta vaarasta. Suolistoon on pesiytynyt hirviöitä muistuttavia pahoja bakteereita, joihin edes antibiootit eivät näytä tehoavan. Umpisuolen aukiolla kootaan joukkoja taisteluun pahaa vastaan, ja Probus ystävineen päättää liittyä mukaan. Mutta miten taisteluissa mahtaa käydä? Pärjäävätkö hyvät bakteerit itsekseen? Vai voisivatko he saada apua myös ihmissoluilta?